A confraría de Cedeira deseña un proxecto de divulgación do marisqueo e a pesca de baixura

O GALP financia a iniciativa, cunha axuda de 108.300 euros

LA VOZ
CEDEIRA 01/10/2020 05:00 h

A confraría de pescadores lanza Cedeixura, un proxecto que comparte co Concello co que busca «dar visibilidade á calidade diferencial da pesca de baixura e do marisqueo en Cedeira». O Grupo de Acción Local Pesqueira (GALP) A Mariña-Ortegal financia esta iniciativa, cunha achega de 108.304 euros (do Fondo Europeo Marítimo e da Pesca), o 100 % do solicitado, aínda que o orzamento é algo superior, ata os 127.668.

A implicación do sector hostaleiro, un dos alicerces económicos da localidade, xunto coa pesca, constitúe un dos propósitos da confraría, «para a posta en valor dos produtos mariños». Tamén queren involucrar ao tecido asociativo, «para achegar a escolares, hostaleiros e ao público en xeral os beneficios da pesca sustentable, como elemento de desenvolvemento económico e recurso de consumo responsable e saudable».

Os artífices deste proxecto perseguen catro metas: a mellora da percepción «da calidade dos produtos pesqueiros e marisqueiros no público xeral e no sector da hostalería»; a interacción «dos dous sectores económicos máis salientables da vila, sinal de identidade e atractivo, afectando á desestacionalización do turismo»; a dignificación dos oficios do mar e a captación de man de obra que garanta «o relevo xeracional»; e a creación de «novas liñas de negocio e novos conceptos de transformación, a partir da calidade diferencial dos produtos».

As actuacións previstas para este ano, a través de Cedeixura, tiveron que suspenderse debido á pandemia. Pretendían celebrar a regata de traiñeiras e a Festa dá Pescada, que tiveron que suspender. Si puideron manter as visitas guiadas ao Museo Mares de Cedeira, para grupos reducidos, que terán lugar neste último trimestre.

O covid-19 obrigou a reorganizar o calendario, que inicialmente incluía os exercicios 2020, 2021 e 2022. Confraría e Concello de Cedeira solicitaron ao GALP o adiamento das accións programadas para este ano. Entre as actuacións previstas para todo o período figuran un plan de comunicación, audiovisuais sobre o proceso extractivo e de rastrexabilidade e eventos de demostración gastronómica.

Link: http://www.lavozdegalicia.es

Esta entrada foi publicada en Cedeira, Comarcas, Cultura, Fotos de Cedeira, Fotos Galicia, Galicia, Mar de Cedeira, Pesca, Politica, Politica Local. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.