Recordatorio das medidas de prevención de contaxios da COVID-19.

Lembramos as medidas sanitarias que temos que cumprir desde este 29 de marzo, á espera dos posibles cambios que poida haber de xeito específico para esta semana de vacacións, nos concellos de nivel medio/baixo no cal estamos incluídos.

Mobilidade: está permitida a mobilidade por toda Galicia con excepción daqueles concellos que estén en situación de máxima restrición (Beade) – Non se pode entrar ou saír da comunidade salvo nas excepcións marcadas no DOGA.
Mantense o toque de queda entre as 22.00 e as 6.00 h.
Reunións en grupo

  • Espacio pechado privado só conviventes
  • Espacio pechado uso público: Máximo 4 persoas
  • Espacio aberto: máximo 6 persoas
  • Hostalaría e restauración: terraza 75% capacidade 6 persoas/mesa, interior 50% (barra non) 4 persoas/mesa, peche ás 21:00h, recollida ata 21:30h, reparto ata 24:00.
    Restauración centros sanitarios/ traballo 50%.
    Bibliotecas, arquivos, museos, salas de exposicións, monumentos… 50% capacidade; max 4 persoas/grupos+ guía
    Comercios e servizos: 50% capacidade, peche ás 21:30
    Lonxas: medidas para garantir a distancia de seguridade
    Academias, autoescolas, ctros. privados ensino non regrado e ctros. formación – 50%
    Actos e reunións laborais, institucionais, académicas ou profesionais – 50% da capacidade max 75 persoas lugares pechados/ 150 aire libre
    Centros, servizos sanitarios: 1 acompañante/menor, dependente ou xestante
    Turismo ao aire libre organizado por empresas: grupos máximo 8 + monitor
    Centros de interpretación e visitantes, aulas da natureza, casetas e puntos información de espazos protexidos: 50%, grupos máximo 6 persoas
    Actividades infantís-xuvenís: aire libre 50% participación, máxi 50 + monitores- grupos máx 6 persoas | espazos pechados 25 máximo, grupos ata 4 persoas, non contacto entre grupos
    Lecer infantil 50%, 1 monitor/10 participantes,
    max 6 rapaces/grupo no exterior | max 4 rapaces/grupo interior
    Competicións deportivas, cines, teatros, auditorios, congresos, etc publico sentado, 1.5 m distancia, 30% capacidade; máximo 300 persoas interior / 1000 aire libre, medidas fluxo xente, desinfección, ventilación, rexistro un mes
    Praias 4 m² / persoa, grupos máx 6 persoas (agás conviventes), máscara obrigatoria agás baño ou permanencia quedo
    Parques e zonas deportivas ao aire libre 1 persoa/4 m²
    Actividade cinexética e pesca permitida
    Actividade deportiva non federada: ao aire libre grupos máximo 6 persoas + monitor,sen contacto físico e con máscara // en centros pechados grupos 4 persoas + monitor, 50% capacidade, vestarios 30% capacidade, ventilación frecuente// piscinas 50% capacidade.
    Deporte federado segundo protocolos
    Lugares de culto: 50% capacidade
    Velorios: 10 persoas no interior, 25 aire libre// enterros max 25 persoas
    Hoteis e aloxamentos turísticos 50% capacidade, albergues 30%; restauración para aloxados, para o resto normativa xeral hostalaría por nivel de restrición, instalacións deportivas normativa xeral
    Transporte público totalidade de asentos, 1/6 das prazas de pé, < 2 horas prohibido xantar, expedición de billetes obrigatoria (recomendase mantelo 14 días)
    Vehículo particular conviventes ou traballadores/escolares do mesmo centro; 2 persoas/fila con máscara

Lembrade que sempre debemos manter a distancia de seguridade, unha boa hixiene con especial coidado de mans e cara e a máscara posta.

Esta entrada foi publicada en Cedeira, Comarcas, Galicia, Politica, Politica Local. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.