Loureiro, nada de medo ao sal, as diferenzas entre se está vivo ou morto e o toque de frío ao sacalo da pota

A centola móvese entre 22 e 25 euros o quilo en Pontevedra CAPOTILLO

Antonio Garrido Viñas

antonio garrido VILAGARCÍA

Nisto de preparar o marisco non hai unha fórmula máxica, porque cada maestrillo ten a súa librillo, pero si convén seguir unhas mínimas regras para que todo vaia ben

Isto non se trata de ser un espléndido catador que diferencie entre gustos e aromas. Todos sabemos que se un lagostino ten a carne prieta e tersa está moito máis rica que se chega blandengue á mesa, e que a temperatura á que chegue o marisco nas bandexas tamén axuda.

Nisto de preparar o marisco non hai unha fórmula máxica, porque cada maestrillo ten a súa librillo, pero si convén seguir unhas mínimas regras para que todo vaia ben e que o cociñeiro leve un par de aplausos o día de Noiteboa.

Vaiamos cunha fundamentas. Se o marisco está vivo hai que introducilo na pota cando a auga aínda está fría. Pero, claro, que pasa coa centola, por exemplo? Calquera marisco é moito mellor compralo vivo, aínda que logo conxelémolo, pero ao rei da ría convén matalo antes de mergullalo na auga. Para iso basta con bañalo en auga doce. Logo chega a quenda de cocelo. Hai que mergullalo en auga fervendo, con sal (non sexamos rañicas nisto)/nisto) e loureiro. En canto volva ferver contamos entre quince e vinte minutos, dependendo do tamaño, antes de sacalo do lume.

Porque, ¿cal é o tempo de cocción? Pois sendo o marisco algo tan tipicamente galego non cabe outra resposta que depende. As nécoras entre cinco e oito minutos (despois de que a auga empece a ferver), os lagostinos entre dous e catro (tamén dependendo do tamaño) e os camaróns, por exemplo, un minuto como moito. Dous trucos máis imprescindibles: un toque de frío nada máis sacalos da auga é fundamental para deter a cocción e que a carne se desprenda logo con maior facilidade. E se, por exemplo, usamos lagostinos conxelados, nada de botar todo o mazacote á vez; mellor dun nun para que todos cózanse por igual.

Link: http://www.lavozdegalicia.es

Esta entrada foi publicada en Cedeira, Comarcas, Fotos de Cedeira, Fotos Galicia, Galicia, Mar de Cedeira, Nadal. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.